štvrtok 25. júna 2015

Návod na handmade pom-pom, číslice,korunky a girlandy na narodeninovú oslavu

Návod na výrobu POM POM-u


Tento postup je veľmi jednoduchý a výsledok dokonalý.

Potrebujeme:
4-5 hodvábnych papierov veľkosti 70 x 50 cm, ktoré si prestrihneme ešte na polovicu, aby sme mali 8-10 papierov (kratšia strana papiera bude približný priemer pom pom-u), pevný motúz alebo drôtik


Postupujeme podľa obrázkového návodu:



Návod na výrobu číslice


Potrebujeme:
papierové krabice, lepidlo na papier, textilnú lepiacu pásku, bavlnenú látku

Z kartóna vyrobíme 3D číslicu. Všetky strany a hrany poriadne prelepíme páskou. Obkreslíme číslicu na textil, najprv prednú a zadnú stranu, necháme vždy cca 1,5 cm zvyšok na záhyby. Oblepíme prednú a zadnú stranu a nakoniec vystrihneme pás, ktorým pokryjeme bočné strany.



Návod na výrobu korunky


Potrebujeme:
hrubý filc (3mm) na korunku a dve rôzne farby z tenkého filcu, šicie potreby

Hrubý filc rozstrihneme na polovicu. Po šírke zošijeme. Oderiame si obvod hlavičky a odstihneme z filcu. Obvod si rozrátame si  tak, aby špice korunky boli približne 4 cm široké (napr. my sme mali obvod 44cm, vydelili sme 4 a vyšlo nám presne 11 cípov). Vymeriame cípy a vystihneme. Zošijeme korunku spolu. 

Na tenký filc nakreslíme kruh s obvodom 6cm ( to je vzdialenosť odspodu korunky po začiatok cípov). Na farebný filc nakreslíme číslicu, ktorú prišijeme do stredu kruhu a takto celý kruh prešijeme cez korunku tak, aby sme prekryli jednu zošitú časť obvodu korunky.



Návod na výrobu girlandy z krepového papiera



Potrebujeme: 
dve balenia krepového papiera, saténovú stuhu a šicie potreby.

Krepový papier nastiháme po šírke na pásiky cca 3 cm, preložíme ich na polovicu a ešte raz prestrihneme tak, aby stred zostal spojený (obr. 3). Vezmeme si  5 pásikov a zošijeme spolu (obr. 4). Na stuhu ich našívame v rovnakej vzdialenosti.


Šikovným ručičkám ZDAR!!!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára